Брчко дисало за краљицу спортова

Душан Репија
Брчко дисало за краљицу спортова

Брчко - Кенијац Мозес Кибет побједник је 22. Видовданске трке у Брчком у мушкој конкуренцији, док је код дама најбржа била Бјелорускиња Катсјарина Карнејенко.

Кибет је истрчао одличну трку, иако није успио да обори рекорд који остаје 28:11 минута, јер је десет километара претрчао за 28:35. Много гледалаца крај стазе бодрило је све учеснике, а као што је и најављивано, највећи ривал Кенијцу био је његов земљак Езра Керинг и Румун Николае Соаре, који су заузели друго и треће мјесто.

- Мислим да је резултат могао бити и мало бољи, али без обзира на то, задовољан сам трком. Организација је била одлична - рекао је Кибет.

Сви учесници редом су истицали љубазност домаћина и одличну атмосферу у публици.

Осјећала сам се врло пријатно. Публика ми је дала додатну снагу и уколико будем имала прилику сигурно ћу се вратити у Брчко и идуће године - рекла је побједница у женској конкуренцији, која је истрчала стазу за 33:42 минута.

Иза Карнејенкове на циљ су стигле Демисе Гадисе Мул из Етиопије и Лилијан Гелагет из Кеније.

Трка је уједно била и првенство РС и БиХ на десет километара, а највише успјеха имали су Срђан Самарџић и Јелена Косић, који су се окитили златним медаљама.

Одлична увертира за централни догађај дана било је такмичење беба у пузању, као и трке претшколараца и школараца. Брчко је поново дисало за краљицу спортова.

- Подијелили смо 4.800 такмичарских пакета у свим категоријама. Посебно нам је драго што се на старту појавила 61 беба и око 1.000 бубамара, дјеце до четири године. То је богатство које морамо да чувамо. Иако је потребно да прође неколико дана да добијемо извјештај комесара ИААФ, не страхујемо за резултате, јер је све протекло у најбољем реду. Имамо уигран тим који је обавио посао на највишем нивоу, а посебно захваљујемо волонтерима и градским јавним службама, без којих не би било могуће организовати овако захтјевну трку - рекао је директор трке Борислав Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана