Борац одбранио пехар

Слободан Дакић
Борац одбранио пехар

Мркоњић Град - Борац из Бањалуке побједник је Купа Републике Српске за сезону 2011/2012.

 Чета са Градског стадиона дошла је до свог петог пехара у најмасовнијем такмичењу послије бољег извођења пенала савладавши мркоњићку Слободу са 3:1. Послије регуларних 90 минута игре утакмица је завршена неријешено 0:0. Капитену Борца Драшку Жарићу побједнички пехар је уручио предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.

Код извођења пенала гости су имали више среће и концентрације и на крају славили са 3:1. У првој серији играч Борца Борис Распудић савладао је чувара мреже Слободе Радована Илића. Шут домаћег везисте Бојана Тадића одбранио је голман Бањалучана Младен Лучић. У другој серији чувар мреже Мркоњићана је одбранио шут Перице Иветића, а Синиша Радоја је погодио за 1:1. У трећој Илић је одбранио ударац Младена Жижовића, а Бојан Сладојевић шутирао поред гола. У четвртој серији Бранислав Крунић је довео Борац у вођство 2:1, док је капитен Слободе Драженко Милетић погодио пречку. У последњој серији млади Петар Кунић био је прецизан за 3:1 и тада је почело славље фудбалера и навијача Борца, којих је више од 300 организовано дошло на стадион "Луке".

Побједом и освајањем пехара Купа РС био је задовољан шеф стручног штаба Борца Славиша Божичић.

- Наравно да смо сви срећни послије побједе, без обзира на то што је она остварена на пенале. Ударци са 11 метара су лутрија, али мислим да смо били ближе побједи у регуларном дијелу утакмице, јер смо имали неколико изгледних прилика за погодак. Међутим, пауза код играча учинила је своје и били смо свјесни да ћемо имати тај проблем у овом мечу. То ниједног тренутка не умањује одличну игру противничке екипе, која је у овој утакмици показала зашто је остварила добре резултате у Првој лиги Републике Српске. Љубитеље фудбала у Српској треба да радује чињеница што је финална утакмица показала да наш Куп не заостаје за оваквим такмичењима из других европских земаља - рекао је Божичић.

Стратег Мркоњићана Зоран Драгишић био је тужан, као и његови фудбалери, што нису успјели да освоје побједнички пехар.

- Не могу ништа да замјерим својим играчима, јер су одиграли добру утакмицу и Борцу парирали у свим сегментима игре. Остаје жал што нисмо освојили Куп, јер смо били тако близу. Пенали су лутрија и показало се да су Бањалучани били концентрисанији, те им је то донијело пехар - рекао је Драгишић.

Фудбалери Слободе и Борца одиграли су добру утакмицу по изузетно спарном и топлом времену. Бањалучани су имали више лопту у свом посједу и прилика за погодак, али су непрецизни били Синиша Дујаковић, Бојан Марковић, Жижовић, Срђан Граховац и Кунић, а одлично је бранио и голман Слободе Илић. С друге стране фудбалери Слободе организовано су бранили и брзим контранападима угрожавали гол Бањалучанина Лучића, али су непрецизни били Никша Димитријевић, Тадић и Ненад Вујичић. Најбољу прилику имао је играч Слободе Радоја који је у 56. минуту искоса са десне стране са 18 метара оштрим ударцем погодио пречку.

Један од најбољих у редовима Слободе био је штопер Сенид Кулаш, који је био импресиониран амбијентом финала Купа РС.

- Добро смо отворили утакмицу и добро парирали фаворизованом Борцу. Међутим, код извођења једанаестераца нисмо имали среће и жао нам је што нисмо освојили Куп Републике Српске - рекао је Кулаш.

Посјета

Финале Купа РС пратило је више од 2.000 гледалаца, међу којима је било око 300 навијача Борца, популарних "лешинара". Они су током цијелог меча подржавали своје љубимце. По завршетку утакмице, када су играчи Борца бацали дресове својим присталицама, пред налетом навијача бањалучког клуба пукао је дио ограде на трибинама, али, на срећу, није било повријеђених иако су многи попадали том приликом.

 

СЛОБОДA (МГ)   0 (0)

БОРAЦ               0 (0)

ПЕНAЛИМA        1:3

Стријелци из пенала: Радоја за Слободу (Мркоњић Град), а Распудић, Крунић, Кунић за Борац.

Стадион: "Луке" у Мркоњић Граду.

Гледалаца: 2000.

Судија: Зоран Софренић (Бијељина) 7.

Жути картони: Вуклишевић, Кременовић (Слобода, Мркоњић Град), Марковић, Крунић (Борац).

Играч утакмице: Бранислав Крунић (Борац) 8.

СЛОБОДA (МРКОЊИЋ ГРAД): Илић 8, Вуклишевић 7, Сладојевић 7, Кулаш 7,5, Вујичић 7,5, Кременовић 7 (од 85. минута Ћулум -), Радоја 7, Тадић 7, Травар 7 (од 46. минута Инђић 7), Димитријевић 7, Стијепић 7 (од 88. минута Милетић -). Тренер: Зоран Драгишић.

БОРAЦ: Лучић 7,5, Иветић 7,5, Марковић 7, Ступар 7, Жижовић 7, Граховац 7 (од 85. минута Ћорић -), Дујаковић 7 (од 76. минута Субић -), Распудић 7,5, Крунић 8, Жарић 7,5, Кунић 7,5. Тренер Славиша Божичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана