Борац иде на пут од 3.500 километара

Душан Репија
Борац иде на пут од 3.500 километара

Беч - Први европски испит послије двије сезоне паузе рукометаши Барац м:тела имаће у далеком Азербејyану, јер су на жријебу за друго коло Челенy купа извукли тамошњег шампиона Баки.

Како сада ствари стоје, први сусрет у Бакуу на програму је 6. или 7. октобра, а реванш би требало да буде седам дана касније у “Борику”. Међутим, отворена је могућност да се клубови ради смањења трошкова договоре да обје утакмице одиграју у Бакуу или Бањалуци. Удаљеност до престонице Азербејyана од Бањалуке је скоро 3.500 километара, а повратна авионска карта кошта скоро 1.000 марака, што би значило да би Бањалучанима само за превоз требало око 20.000 марака, не укључујући трансфер до аеродрома, смјештај... Уколико прођу прву препреку, ривал Бањалучанима у трећем колу биће Вогошћа. Правила ЕХФ су таква да жријеб није полудиригован, па се може десити да клубови из исте земље одмјере снаге већ у првим рундама такмичења.

- Када гледамо оба меча, можемо рећи да смо прошли солидно што се тиче финансија. Пут до Бакуа кошта много више него до велике већине градова одакле су били наши потенцијални ривали, али исто тако до Вогошће је најјефтинији могући. Тек када контактирамо са руководством Бакија моћи ћемо причати о евентуалном двоструком домаћинству или гостовању. Сутра (четвртак) имамо сједницу Управног одбора, па ћемо свакако разговарати и о овом - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Осим изгледног путешествија у граничну земљу између Европе и Азије, велики проблем за тренера Бојана Унчанина биће припрема утакмице, јер су подаци о ривалу на интернету више него оскудни. Баки нема званичну интернет страницу, нема званичне налоге ни на друштвеним мрежама, па се тако не могу сазнати ни основни подаци о клубу, а камоли играчки кадар. Ипак, познато је да рукомет у Азербејyану није на посебно високом нивоу, па Борац има улогу фаворита.

  • Имамо скоро три мјесеца да скупимо што више података, а затим да се адекватно припремимо. По клупском реномеу, те снази њиховог и нашег рукомета, ми смо фаворити. Међутим, треба бити опрезан у ситуацији када ништа не знамо о Бакију - рекао је тренер Борца Бојан Унчанин.

Појачања ускоро стижу

Да би Бањалучани у новој сезони испунили своје циљеве неопходна су и појачања.

- Имамо усмени договор са неколико играча, али не бих о именима док не потпишемо уговоре - кратко је рекао Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана