Борац без “Борика” током септембра

Синиша Котараш
Борац без “Борика” током септембра

Бањалука - Послије славља на турниру у Београду тренер рукометаша Борца Бојан Унчанин сусрео се са помало непредвиђеним проблемом јер готово цијели септембар неће моћи да користи дворану “Борик” која ће у том периоду бити заузета.

- Управа ће морати да се потруди да нам нађе алтернативу иако ће то бити веома тешко. Можда Лакташи или Челинац, ако тамошње дворане буду имале неке слободне термине - рекао је Унчанин.

Након турнира у Горњем Вакуфу његов тим је у Београду надиграо Црвену звезду у финалу тек након бољег извођења седмераца. Након 60 минута било је 25:25, да би Бањалучани потом реализовали сва три пенала, а Београђани само један. Унчанин на овом турниру није могао да рачуна на голмана Бојана Љубишића, Срђана Мијатовића и Милоша Шешића.

- Њих тројица су се жалили на лакше повреде па нисмо жељели да било шта ризикујемо. На крају, и без њих смо приказали допадљиву игру, савладали панчевачки Динамо, прошлогодишњег учесника СЕХА лиге, а у финалу и Црвену звезду. Требало је и тај меч да ријешимо у своју корист, имали смо и по три-четири гола предности, али смо на крају опустили, таман довољно да Звезда дође до изједначења. На крају, славили смо и морам бити задовољан - казао је Унчанин.

Генерално, према његовом мишљењу, Борац је показао добру игру, иако је у неколико наврата пад концентрације могао да се негативно одрази на коначном резултату.

- То се дешавало највише због неких измјена које вјероватно у првенственим утакмицама не бих урадио. Али, желио сам да сви играчи добију пристојну минутажу, тако да сам за то једино ја крив - појаснио је тренер Борца.

За најбољег играча турнира у Београду проглашен је Стефан Миљковић, посљедње појачање Борца у овом прелазном року.

- У питању је репрезентативац Либана који је дуго играо у Израелу, а у Србији је носио дрес крагујевачког Радничког. Он је дошао умјесто Душка Херцеговца који је прешао у редове Црвене звезде и показао је да се на њега може озбиљно рачунати - рекао је Унчанин.

За викенд у Добоју

Наредну провјеру рукометаши Борца имаће наредног викенда када ће у Добоју одмјерити снаге са домаћом Слогом, а седам дана касније планирана је и “генералка” уочи почетка лиге.

- До тада ћемо покушати да исправимо што више неких ситнијих неправилности које смо уочили у овим мечевима - додао је Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана