Алибеговић води игру “соколова”

Душан Репија
Алибеговић води игру “соколова”

Источно Сарајево - Тарик Алибеговић, Дервиш Бирдахић и Марко Крстић нови су рукометаши Славије.

 

Њих тројица постигли су договор са челницима клуба из Источног Сарајева и покушаће да помогну “соколовима” да би надмашили резултат из дебитантске сезоне Премијер лиге, коју су завршили на десетом мјесту. Најзвучније име има Алибеговић, момак који се подједнако добро сналази на лијевом крилу и средњем беку, с тим што га тренер Борис Тешановић види на позицији организатора игре. Претходних пола године провео је у добојској Слоги, а највећи траг оставио је у сарајевској Босни, са којом је играо и у групној фази Лиге шампиона. Дио каријере међу “студентима” провео је и лијеви бек Бирдахић, који је још наступао за Маглај и Челик, те у Македонији. Костић је млади голман (20) из Смедерева, који је осим матичног клуба наступао за Партизан и Мораву из Велике Плане.

- Њиховим ангажовањем направили смо прилично велики посао, али у наредних неколико дана очекујем да нам се придруже још два или три играча. Преговори су у току и уколико буду успјешни, мислим да ћемо имати прилично респектабилан тим - рекао је Тешановић.

Дрес Славије у односу на прошлу сезону неће носити голман Милош Мочевић, те двојица најискуснијих Марко Панџић и Душко Челица. Као и сви премијерлигаши Славија је почела са радом иако је још неизвјесно да ли ће и када почети нова сезона Премијер лиге због добро познатих проблема у РС БиХ. Прије обуставе рада савеза, 15. септембар је одређен као почетак првенства, али је због најављене суспензије од ЕХФ-а све неизвјесно. Стога је пред тренерима незахвалан посао, али се готово пред сваки почетак понављају сличне ствари.

  • Кренули смо са радом у понедјељак, а ускоро ћемо се преселити на Јахорину. Још се нисмо договорили о датумима пријатељских мечева, али ћемо играти са Челиком и Вогошћом, а вјероватно и неколико утакмица у Србији - рекао је Тешановић.

Амбиције

У паузи између два првенства Славија је добила ново руководство. На чело клуба дошао је Сташа Кошарац, а амбиције су да клуб прво постане стабилан премијерлигаш и постепено подиже љествицу очекивања.

- Конкретан циљ у предстојећој сезони је да будемо бољи него прошле, коју смо некако изгурали, али смо резултатски могли мало боље - рекао је Трешановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана