Александар Вукотић, капитен Крупе: Биће нам лако да играмо Лигу за првака

Дарко Пашагић
Александар Вукотић, капитен Крупе: Биће нам лако да играмо Лигу за првака

Бањалука - Капитен Крупе Александар Вукотић из кола у коло пруже запажене партије и има велике заслуге за сјајна издања дебитанта у Премијер лиги БиХ, који послије 17. кола заузима четврто мјесто са све изгледнијим шансама да ће се пласирати у Лигу за првака.

Крупа би тако аутоматски испунила циљ који је постављен пред почетак сезоне, а то је да премијерлигашка грозница не траје само једну сезону.

- Веома смо близу пласмана међу шест најбољих и сигурно ову шансу не бисмо смели прокоцкати. А, онда ћемо у дуелима са најбољим клубовима показати колико можемо - нагласио је Вукотић.

Он је истакао се са доста опреза ушло у првенство, али да су ствари веома брзо дошле на своје мјесто.

- Једноставно нисмо били довољно самоуверени, али је самопоуздање из кола у коло расло и видјели смо да можемо играти са најбољима. Зато вјерујем да још нисмо рекли коначну реч - наставио је Вукотић.

Овај играч је прије доласка у Крупу на Врбас играо у краљевачкој Слоги, а потом у Долини из Падине.

- Нисам се ниједног тренутка покајао, а на почетку ове сезоне, сам потписао нови трогодишњи уговор. Задовољан сам својим играма, а очито да су задовољни и челници клуба, као и стручни штаб, јер ми је указана част да у одсуству повријеђеног голмана Младена Илића носим капитенску траку. Тако сам постао први играч са стране од постанка Крупе са капитенском траком - рекао је Вукотић.

На почетку сезоне у Крупу је дошло неколико искуснијих играча.

- Долазак Дениса Чомора, Ениса Садиковића, Зорана Милутиновића, Радосава Алексића, Саше Кајкута и голмана Милорада Николића донео је потребно искуство нашој младој екипи. Од њих имамо много шта да научимо и сигурно је то био прави потез Управе - нагласио је Вукотић.

За сада не размишља о промјени средине.

- Знам да постоји интересовање неколико клубова за моје услуге, али имам уговор са Крупом. Договорио сам се са челницима клуба да у случају баш озбиљне понуде могу напустити Крупу на Врбасу, али за сада је о томе рано причати. Имам потпуно повјерење у челнике клуба - додао је Вукотић.

Пропушта "Тушањ"

У посљедњем колу које ће бити одиграно ове јесене, Крупа ће у суботу гостовати у Тузли. Тренер Слободан Старчевић неће моћи да рачуна на Вукотића, као ни на Миљана Љубеновића и Сашу Кајкута, јер сви фудбалери имају по три жута картона.

- Жао ми је што нећу моћи помоћи саиграчима, али се надам да и без нас тројице можемо остати непоражени. Бод би био велики као кућа, а три би нас већ сада готово сигурно одвела у Лигу за првака - нагласио је Вукотић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана