Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Момир Ашоња, шаховски савез инвалида РС: Титуле у 2015. круна вишегодишњег рада

И. Д.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Момир Ашоња, шаховски савез инвалида РС: Титуле у 2015. круна вишегодишњег рада

Источно Сарајево - Члан Шаховског клуба инвалида Хендикеп и оснивач Шаховског синдиката РС Момир Ашоња памтиће 2015. као најуспјешнију годину у својој спортској каријери.

Јуна ове године у Приједору постао је првак Републике Српске у појединачној конкуренцији за слијепа и слабовидна лица, док је на екипном такмичењу у Требињу стигао до вицешампионске титуле у Лиги и шампионске у Купу Републике Српске. Уједно, актуелни је шампион БиХ у конкуренцији слијепих и слабовидих лица.

- Ова година је круна мога дугогодишњег рада у спорту, што потврђују добри резултати у Требињу. Учествовање на 54. међуопштинским играма Србије, које су биле одржане у Пожеги, једно је од важнијих искустава. Чињеница да се нађете на играма на којима учествује више од 3.000 такмичара је нешто што се не заборавља. Такмичење које окупља такмичаре са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ велико је искуство за све нас - рекао је Ашоња.

Поред тога што се активно такмичи Ашоња је и шаховски активиста дуги низ година.

- Један сам од оснивача мога матичног клуба Хендикеп и Шаховског савеза инвалида РС. Активно учествујем у организацији Божићног и Васкршњег шаховског турнира, који ће се идуће године одржати по осми пут, а поред учешћа у наведеним турнирима, активан сам и у организацији више меморијалних турнира на овом подручју - изјавио је Ашоња.

Европску сцену је готово немогуће доживјети због неријешеног статуса на нивоу БиХ.

- Јако је тешко да се пробијемо до неког такмичења на Европској сцени, јер у БиХ нема савеза на нивоу државе, тако да смо готово без шанси да изађемо ван граница - казао је Ашоња.

Четири године најбољи

Након успјешне године нема застоја у раду, већ се наставља тамо гдје се стало и постављају се нове амбиције.

- У идућој години планирам да задржим континуитет резултата у свим такмичењима - закључио је Ашоња којег је град Источно Сарајево током протекле четири године прогласио за најбољег спортисту инвалида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана