Вучић: Избори у јуну или идућег прољећа

Танјуг
Вучић: Избори у јуну или идућег прољећа

Београд - Избори ће бити или у јуну или на пролеће идуће године, рекао је данас предсједник СНС Александар Вучић, послије сједнице Предсједништва странке.

Избори неће бити на јесен, а сигурно је да смо им сада знатно ближе него прије, рекао је Вучић новинарима.

Предсједништво странке је једногласно било за ванредне изборе, са једним, његовим уздржаним гласом, пренио је Вучић и додао да је из те одлуке јасно да ли смо бчлижи ванредним изборима у јуну или редовним идућег прољећа.

Вучић је такође добио једногласну подршку Председништва странке да не улази у разговоре са лидерима СзС Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем.

СНС, како је пренио руководству странке, мора бити најодговорнија.

“Не смемо да уђемо у жрвањ политичког насиља, у који настоје да нас увуку политички противници с фашистом Бошком Обрадовићем на челу”, рекао је Вучић.

“Ниједан њихов захтев нећу да прихватим. Остаје да ме убију. Шта је треће решење? Нема треће варијанте”, рекао је Вучић.

“Овлашћен сам од стране Председништва СНС да разговарам са коалиционим партнерима о коалицијама И датуму одржавања избора, али И како И на који начин да припремимо планове И реализујемо их за будућност Србије”, истакао је Вучић.

Пристојна Србија неће насиље, истакао је Вучић.

Вучић је најавио да ће са кампањом Будућност Србије бити у Новом Саду 12. априла, 19. априла биће у Београду, а послије тога иде и у Чачак.

Насиље, поновио је, неће дозволити, а незабиљежено је у свијету оно што Обрадовић, Ђилас и Јеремић најављују, укључујући блокаде, онемогућавање градских функционера да иду на посао и слично.

“Ми данас нисмо донели коначну одлуку, али смо ближе расписивању ванрендих парламентарних избора него што смо били раније. Председништво се са једним уздржаним гласом, мојим, изјаснило за расписивање превремених избора. Онда би локални избори били 3. маја, следећег године. Имали би велику паузу од 10 или 12 месеци, што је прилика да људи на локалу гласају по својој вољи, на основу рада локалних власти”, објаснио је он.

Вучић је казао да би било добро да избори буду раздвојени, без обзира што би на појединим мјестима СНС могао изгубити због лоше рада својих људи.

Казао је да је предсједница Владе Ана Барнабић присуствовала дискусији о изборима, и упозната са ставом СНС.

Пренио је да је замолио Предсједништво странке да добије одређено кратко вријеме, због борбе за одређене инвестиције, као и зато што жели да пружи вријеме у нади да ће неко из Приштина да разговара са Србијом, прије свега водећи се државним разлозима.

“Нису хтели да гласају против мене и договорили смо се да у веома кратком року образложим и кажем шта можемо да урадимо по питању европског пута, КиМ”, додао је он.

Вучић је поновио да је СНС ближа одлуци о расписивању пријевремених избора него раније, и да то изговара јер не жели да буде нефер и неке изненади таквом одлуком, посебно оне који о томе размишљају плашећи се резултата, мислећи да насиљем могу све да постигну.

“Пред нама је добар период представљања резултата свега што смо радили и критике што није урађено добро, али и представљања планова за будућност. Нека народ и грађани изаберу шта желе и кога желе”, казао је он.

Вучић је истакао да је СНС спреман да уважи захтјеве опозиције, да избаци и убаци кога год хоће на изборне спискове, како не би кукали о наводним неправилностима.

“Србија пристојних људи ће да победи. Сачуваћемо стабилност, унутрашњи мир, и већу снагу наше земље”, увјерен је он.

Позвао је грађане на предстојеће скупове, посебно у Новом Саду и Београду, гдје очекује да ће бити највећи скупови.

Најавио је да ће у Новом Саду 12. априла бити одржан скуп у оквиру кампање “Будућност Србије”, а у Београду 19. априла.

“Верујем да ће у Београду бити највећи скуп у историји Србије. Они нама говоре да се спремимо на насиље и чекамо 13.април. Ми кажемо нећемо насиље само ћемо доћи да говоримо о нашем програму и идејама 19. априла. Људи ће моћи да виде како изгледа 10.000 и 15.000, и како изгледа стотине хиљада људи. Пристојна Србија неће да ћути. Позваћемо људе да на тај скуп дођу са децом, јер код нас насиља неће бити. Ми у институце да упадама нећемо, само ћемо изложити план и стратегију за будућност Србије”, истакао је он.

Најавио је и да ће послије отићи и у Чачак и Моравички округ, пошто су неки из опозиције тврдили да не смије да дође.

“Рачунам да ме народ тамо посебно очекује, јер нису Веља Илић и Бошко Обрадовић довели једину фабрику - Форверк, већ Александар Вучић”, нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана