Витомир Поповић изабран за предсједника Изворне СДС

Ведрана Кулага
Витомир Поповић изабран за предсједника Изворне СДС

Бањалука - Декан Правног факултета у Бањалуци Витомир Поповић изабран је јуче за предсједника Изворне СДС, а посланик у Народној скупштини РС Славко Дуњић за његовог замјеника на изборној скупштини те странке у Бањалуци са које је поручено да заштита Српске и њених надлежности мора свима бити кључни задатак.

Поповић, који је први предсједник Изворне СДС, казао је да му је част да је странка у потпуности конституисана на дан када је усвојен први српски Устав у БиХ. Он је нагласио да је за опстанак РС кључна сарадња и заштита њених виталних националних интереса.

- На сцени су сукоби између српских партија. Рашљаст колац у земљу не иде и због неспоразума и немогућности да се нађе заједнички језик српски народ и РС немају будућности и перспективе. Желимо да знањем и искуством помогнемо обједињавању српских националних интереса, а никако да доприносимо цијепању. Надамо се да ће у догледно вријеме српски блок и српски национални интереси бити обједињени јер без тога није могућ опстанак Републике за који су многи страдали. Немамо право да се играмо и коцкамо - казао је Поповић.

Основна покретачка снага странке су, како је нагласио, млади који се до сада нису бавили политиком, а сада су се активирали са задатком да раде за бољу будућност Српске.

- Ускоро ћемо усвојити резолуцију о пренесеним и одузетим овлашћењима и инсистирати да она буду враћена РС. Залагаћемо се и за то да се власт у РС формира на основу пописа становништва из 2013. године. Све у свему, радићемо у интересу РС и за њену добробит - рекао је Поповић.

Дуњић је нагласио да је Изворна СДС формирана да би послали поруку да треба да буду очувани интереси РС и додао да ће то бити један од основних циљева сваког њиховог члана.

- Инсистираћемо на јединству српског народа и чувати и штитити интересе РС и њених институција - казао је Дуњић.

На изборној скупштини Изворне СДС формиран је Главни одбор и друга страначка тијела. Подршку Изворној СДС дали су предсједник Асоцијације "Ствараоци РС" Момчило Крајишник и многи други оснивачи РС и СДС-а, а изборној скупштини присуствовали су и представници странака које чине владајућу коалицију у РС.

Одбори

Витомир Поповић је нагласио да су у протеклих осам мјесеци локални одбори Изворне СДС формирани широм Српске и најавио да ће тај процес бити настављен. План је да одбори буду формирани и у појединим дијеловима ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана