У јулу почетак радова на аутопуту Београд-Сарајево

Агенције
У јулу почетак радова на аутопуту Београд-Сарајево

Бањалука - Премијерка Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас у Бањалуци да ће у првим данима јула почети радови на дионици Кузмин-Сремска Рача, чиме се креће с изградњом аутопута Београд-Сарајево.

Код Кузмина, како је додала, у току су припремни радови.

Истакла је да нема никакве информације о наводним злоупотребама средстава донације коју је Србија упутила општини Сребреница те да они не могу да контролишу утрошак средстава.

Додала је да је била на отварањима одређених радова и да су средства била утрошена на најбољи начин.

Брнабић је претходно с ентитетским премијером Радованом Вишковићем учествовала у Бањалуци на Регионалној конференцији “Дигитализација и интелектуална својина: Крај или нови почетак”.

Нагласила је и да је неопходно да сами стварамо своју интелектуалну својину те да се ради на стимулисању и подстицању економије засноване на знању, уз прихватање европских стнадарда.

Било је ријечи и о пријетњама и изазовима које доноси ново доба интернет револуције у области заштите интелектуалне својине.

На том скупу, између осталих, учествовали су и министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић, те представници највећих телекомуникационих компанија и стучне јавности из региона.

Циљ конференције је да се ова тема додатно актуелизује како би се пронашли нови начини заштите ауторског и сродних права и на тај начин пружила подршка надлежним институцијама кроз дебате доносилаца одлука, експерата и друге заинтересоване јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана