СНСД против Приједлога закона о царинској тарифи

Агенције
СНСД против Приједлога закона о царинској тарифи

Сарајево - Посланици СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ неће подржати Приједлог закона о царинској тарифи, јер се њиме наставља континуитет одузимања надлежности Републике Српске, рекао је предсједавајући Представничког дома Милорад Живковић, преносе агенције.

Он је појаснио да се овим законским приједлогом покушава надлежност у овој области пребацити са Парламентарне скупштине на Савјет министара БиХ, гдје је могуће прегласавање.

Псланик СНСД-а Славко Јовичић предложио је да буде обустављен поступак доношења овог закона, јер представник предлагача Савјета министара БиХ, односно Министарства спољне трговине и економских односа БиХ није два пута присуствовао сједници Комисије за спољну трговину и царине како би бранио приједлог закона.

У оквиру расправе о захтјеву посланика Савеза за бољу будућност БиХ да по хитном поступку буде разматран приједлог закона о измјенама и допунама Закона о сукобу интереса у институцијама власти БиХ посланик СДА Шефик Џаферовић рекао је да ће посланици ове странке гласати против хитног поступка, али и суштине закона ако дође до изјашњавања о њему.

Према његовим ријечима, разлог за овакав став СДА је чињеница да је до овакве инцијативе дошло након посљедњих разговора око успостављања нове парламентарне већине и најаве да ће одређене личности обављати одређене функције.

Он сматра да је неприхватљиво доностити закон да би се удовољило једном политичком договору.

Посланици СББ-а предлажу да су изабрани званичници и носиоци извршних функција и савјетници који су власници оснивачког капитала у приватним предузећима дужни да у року од осам дана од преузимања јавне функције управљачка права у приватном предузећу пренесу на лице које није њихов близак сродник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана