Нихад Аличковић Јуришао и на Вучића у Поточарима

Срна
Нихад Аличковић Јуришао и на Вучића у Поточарима
Нихад Аличковић Јуришао и на Вучића у Поточарима

Београд - Лидер сарајевског Антидејтонског покрета Нихад Аличковић, који је у судницу у Хагу прошверцовао мобилни телефон и на “Фејсбук” профилу уживо преносио изрицање пресуде Радовану Караџићу, маркиран је као особа која је у јулу 2015. године у Поточарима, бацањем ципеле ка Александру Вучићу, дала миг за брутални јуриш на тадашњег премијера Србије, али због тога никада није приведен, пишу “Вечерње новости”.

Аличковић је у Хагу прије два дана, када је изречена пресуда првом предсједнику Републике Српске, испред суда раширио ратну заставу такозване Армије БиХ, а онда напао старијег мушкарца који је био огрнут српском заставом, пријетио му и вријеђао га.

Лист наводи да је Аличковић пријатељ ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, као и да је у екстремним бошњачким круговима постао познат прије неколико година након покушаја линчовања Вучића у Меморијалном центру у Поточарима.

Антидејтонски покрет и Аличковић познати су и по паљењу институција током насилних протеста у Федерацији БиХ и узимању посланика за таоце.

Уочи новогодишњих празника Аличковић је испред објекта Исламске заједнице у Дервенти уручивао “антидејтон пакетиће” бошњачкој дјеци, називајући их “газијама, херојима, малим жзлатним љиљанимаж који одрастају у очувању своје вјере и бошњаштва од нестанка на окупираном простору БиХ”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана