Нанић: Издавање пасоша у искључивој надлежности МУП-ова

Срна
Нанић: Издавање пасоша у искључивој надлежности МУП-ова

Источно Сарајево - Директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ Ариф Нанић изјавио је да је издавање путних исправа и пасоша грађанима БиХ у искључивој надлежност ентитетских и кантоналних министарстава унутрашњих послова, те да ова агенција само штампа исправе.

"ИДДЕЕА са самим чином издавања пасоша нема никакве везе. Нама дође захтјев грађанина од надлежног МУП-а и ми даље спроводимо процедуру по закону. Пасошку књижицу преузима МУП и издаје грађанину који је поднио захтјев у мјесту издавања", рекао је Нанић Срни.


Нанић је нагласио да су у ИДДЕЕА лични подаци грађана БиХ потпуно заштићени, те да не могу бити злоупотријебљени, додавши да такве податке има МУП и грађанин који је добио путну исправу.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Републике Српске Даница Гњатовић рекла је Срни да је Елвис Кељменди имао три потјернице и да су све обустављене прије него што је поднио захтјев за издавање личних докумената у Полицијској управи Зворник.

Поједини медији објавили су фотографију на којој се налази слика пасоша Елвиса Кељмедија, коју је у август издала Полицијска управа Зворник.

Полицијска управа Зворник саопштила је данас да је Елвис Кељменди приликом подношења захтјева за издавање личних докумената испуњавао све законом прописане услове, те да је провјерама утврђено да за њим нема активних потјерница, односно да није их било у вријеме подношења захтјева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана