Највише новца отишло у Мостар

В. К.
Највише новца отишло у Мостар

Сарајево - Савјет министара БиХ донио је на посљедњој сједници одлуку на основу које је из текуће резерве буџета институција БиХ распоређено 600.000 марака, а највише новца је отишло на промоцију туризма у Мостару.

За обиљежавање манифестације “Међународни дани туризма - сајам туризма Мостар 2019” издвојено је 100.000 марака, док је за Архитектонски факултет Сарајево дато 50.000 КМ за побољшање енергетске ефикасности просторија, односно за замјену столарије у салама за предавања.

Општина Пале ФБиХ је добила 120.000 КМ за суфинансирање радова на водоводу, док је Источни Стари Град у Републици Српској добио 80.000 КМ за реализацију Пројекта водоводног система Булози.

Остатак новца махом је отишао на адресе вјерских институција и заједница, а дио је преусмјерен и за спортске колективе, факултете у Мостару те Удружењу привредника “Бизнис центар” за суфинансирање међународног сајма привреде “Тешањ 2019”.

У одлуци која је објављена у “Службеном гласнику БиХ” је наглашено да ће појединачне уговоре о намјенском утрошку средстава закључити ресори цивилних послова те спољне трговине и економских односа на нивоу БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана