Милан Миличевић образложио свој план и програм бањалучком СДС-у

ATV
Милан Миличевић образложио свој план и програм бањалучком СДС-у

Два и по сата је Милан Миличевић, један од кандидата за предсједника СДС-а, образлагао свој план и програм рада и увјеравао делегате бањалучког градског одбора СДС-а, да своје гласове дају управо њему како би постао лидер највеће опозиционе странке у Српској.

Шта сам рекао није тема за медије већ за недјељу, делегате и изборну скупштину, поручио је у кратком телефонском разговору Миличевић. Ни Славко Грбић, предсједник ГО СДС Бањалука и идејни творац овакве врсте комуникације између кандидата и делегата  није желио да открије више. Каже, делегате је занимало и када је Миличевић рођен.

Понудио је јако квалитетна рјешења за свој евентуални будући мандат. Ово што нам слиједи је једна свечаност гдје ћемо бирати новог или новог-старог, већ ће сами делегати одлучити који је то будући предсједник коме ћемо дати повјерење у наредне четири године. Те четири године за нас су јако битне, ми желимо поново бити побједничка странка. Ми желимо поново водити Репулику Српску”, истакао је Славко Грбић, предсједник ГО СДС Бања Лука.

Сутра би пред бањалучке делегате требало да стане Мирко Шаровић. Предсједник СДС-а Вукота Говедарица, још није најавио свој долазак у бањалучки одбор. Мићо Мићић, због обавезе неће бити у прилици да своје планове и намјере образложи прије изборне скупштине, па ће то, као и сви кандидати, направити у недјељу на самој изборној скупштини. 

“Видјећемо то у недјељу. У недјељу су избори”, кратак је био Мићо Мићић, кандидат за предсједника СДС-а.

Подржавам такав приступ страначким изборима, каже Соња Караџић Јовичевић, члан главног одбора СДС. Уколико постоје недоумице и нејасноће, поручује, боље их је на вријеме разјаснити.

“Мислим да то није лоше, требају све нејасноће да се отклоне, све недоумице, уколико је тако одлучио Градски одбор Бања Лука. Мислим да то треба поштовати и позитивно одгворити на тај позив”, сматра Соња Караџић Јовичевић, члан Главног одбора СДС-а.

Бањалучки СДС је свим кандидатима важан јер ће тај одбор на изборној скупштини представљати чак 45 делегата. Управо су у овом одбору одлучили да уведу нову праксу да при избору новог предсједника партије, гласају за оног ко им понуди најбољи програм рада странке, а не за личност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана