Лукач: МУП РС спреман пружити пуну подршку у тражењу Гачића

Срна
Лукач: МУП РС спреман пружити пуну подршку у тражењу Гачића

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач упутио је телеграм саучешћа министру унутрашњих послова Федерације БиХ Аљоши Чампари и министру унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмиру Катици поводом свирепог убиства полицијског службеника Махира Бегића у Тарчину.

“Изаражавам најискреније и најдубље саучешће породици и пријатељима погинулог припадника полиције у нади да ће извршилац овог гнусног злочпина бити изведен пред лице правде и најстроже кажњен. Никада се не смије заборавити племенитост, храброст и спремност полицијског службеника да жртвује свој живот у обављању полицијских послова и задатака”, истакао је министар Лукач.

Лукач је изразио спремност за помоћ и пуну подршку Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у проналаску извршиоца овог кривичног дјела.

У МУП-у Српске Срни је потврђено да су у вези с тим и појачане активности припадника Полицијске управе Источно Сарајево на подручју које територијално покрива ова управа.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум састаће се данас послије подне у Сарајеву са замјеником директора Федералне управе полиције Енсадом Корманом.

Припадник Федералне управе полиције /ФУП/ Махир Бегић убијен је у суботу у мјесту Суходол код Тарчина, гдје је обезбјеђивао стрелиште.

Убица је полицајцу нанио повреде главе и руке ватреним оружјем. Полицајац је искрварио и преминуо, а тијело је пронашао колега који је требало да преузме смјену.

Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је истрагу против Едина Гачића због сумње да је убио Бегића.

Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала је и оперативну потрагу за Гачићем, у којој се наводи да је наоружан и опасан.

Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића, након чега се дао у бјекство.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда “Ел муџахедин”, а прије овог починио је још два убиства. Он је 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. године живот је одузео својој мајци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана