Лагумџија искључен из странке

Глас Српске
Лагумџија искључен из странке

Главни одбор Социјалдемократске партије /СДП/ БиХ искључио је данас из ове странке осам истакнутих чланова, међу којима су Златко Лагумџија, Иво Комшић и Миро Лазовић.

Из странке су искључени и Зоран Микулић, Русмир Месиховић, Емир Златар, Хакија Мехољић и Мелиха Лекић, јавили су федерални медији.

Одлука о њиховом искључењу донесена је са 67 гласова за, 10 против, и два уздржана.

Шест чланова СДП-а искључено јер су присуствовали иницијативном одбору Социјалдемократског покрета, а Микулић и Месиховић, јер су савјетници Жељка Комшића, предсједника ДФ-а и члана Предсједништва БиХ.

Нико од искључених није дошао на сједницу Главног одбора.

Лазовић и Месиховић обављали су функцију потпредсједника СДП-а БиХ, док је Микулић био члан страначког Предсједнишва.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је уочи сједнице Главноиг одбора да су Социјалдемократски покрет и Социјална правда и демократија нови политички субјекат и да сви чланови руководства СДП-а, који су у Иницијативном одбору и радили су на оснивању тог покрета, “сједе на двије столице”, што не може допустити ниједна политичка партија.

На дневном реду сједнице Главног одбора СДП БиХ су измјене Статута, финансијски извјештај за прошлу и план за ову годину, као и припреме за предстојећи седми Конгрес странке заказан за 8. јун, на којем ће бити биран предсједник СДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана