Којић: Утврђене методологије рада комисија за Сребреницу и Сарајево

Срна
Којић: Утврђене методологије рада комисија за Сребреницу и Сарајево

Бањалука - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић изјавио је данас Срни да су утврђене методологије рада независних међународних комисија за утврђивање истине о страдању свих народа на подручју сребреничке регије и о страдању Срба у Сарајеву.

Којић је подсјетио да је рок за формирање ових комисија 18. октобар.


“Методологије рада смо утврдили са представницима Министарства правде Републике Српске, које је носилац овог посла. Методологијама рада комисија третира се оквир њиховог рада, затим обезбјеђивање услова за рад и који ће сегменти бити обрађивани”, рекао је Којић.

Он је истакао да се интензивно разговара са људима који ће бити у комисијама.

“Свакодневно спроводимо одређене активности и у складу са роковима Владе Републике Српске све ће бити завршено. У раду нам помажу и остала министарства јер су препознала значај питања којима ће се комисије бавити”, навео је Којић.

Народна скупштина Републике Српске једногласно је 14. августа одбацила извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и затражила од Владе да га стави ван снаге, те формира двије независне међународне комисије за утврђивање истине - о страдању свих народа на подручју сребреничке регије и о страдању Срба у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана