Керкез наставља са пријетњама Вучићу

Г. О.
 Керкез наставља са пријетњама Вучићу
Керкез наставља са пријетњама Вучићу

Салцбург - Горан Керкез, који је осумњичен да је путем друштвене мреже "Фејсбук" пријетио премијеру Србије Александру Вучићу, у петак је на свом профилу позвао грађане Србије на протесте и државни удар.

Керкез, који је родом из Бањалуке и живи у Аустрији, написао је на свом профилу да је ово његова посљедња порука путем интернета. Он је поручио да 9. априла долази у Србију да лично брани свој углед, част и образ који су му укаљали и опомиње да га не покушавају спријечити, јер се не боји ни хапшења, ни смрти.

- Позивам Србски народ да ме сачека са Србске стране границе и да се почне окупљати већ у послеподневним сатима. Уколико ме зликовци покушавају да спријече, позивам Србски народ да започне у цијелој Србији са свакодневним протестима, чији би циљ био позивање војске и полиције да изврше државни удар и уведу ванредно стање и похапсе све политичаре позиције и опозиције као и тајкуне који су у задњих 30 година издали и опљачкали Србски народ - наведено је у поруци.

Керкеза је у сриједу саслушала аустријска полиција након што је написао да организација "Црна рука Србије", на чијем је челу, организује "јавни лов" на Вучића, јер је покушао преко БИА да се освети Радомиру Почучи, који је као добровољац на ратишту у Украјини ухапшен 17. марта.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана