Караџић тражи брисање завршног поднеска Тужилаштва

Срна
Караџић тражи брисање завршног поднеска Тужилаштва

Хаг - Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић затражио је данас да се избрише завршни поднесак Тужилаштва из регистра јер прекорачује лимит од 300.000 ријечи које је објема странама одредило Судско вијеће.


У захтјеву се наводи да је Караџић уложио много труда да се прилагоди овом лимиту у свом завршном поднеску, који има 876 страна, те да је био запањен када је добио поднесак од Тужилаштва на 1.106 страна, а које се наводно такође придржавало задатог лимита.

Проблем је у томе што је Тужилаштво у фусноти четири завршног поднеска Додатке Е,Г,Х, И и Ј описало као "дуплирање информација" и због тога нису укључени у број ријечи.

Караџић тражи да се овај поднесак тужилаштва избрише из регистра и да се Тужилаштву наложи да поднесе завршни поднесак који ће бити у оквиру задатог лимита.

Уколико Судско вијеће утврди да је у интересу правде да се тужилаштву не замјери кршење лимита броја ријечи, онда и Караџић тражи да се и њему дозволи да поднесе додатак завршном поднеску са једнаким бројем ријечи као у Додацима Е, Г и Х.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана