Хоће ли бх. политичари на годишњи одмор: Хвали море, држ се избора

nezavisne.com
Хоће ли бх. политичари на годишњи одмор: Хвали море, држ се избора

Бањалука, Сарајево - Нема одмора док траје обнова - стара је парола, али код званичника и представника политичких партија у БиХ тренутно важи она “нема одмора док траје предизборна борба” па ће тако многи да одахну тек на јесен, кад прође изборна фрка.

Чак и они малобројни који се ипак не одричу годишњег одмора током љета правдају се да ће то бити тек неколико дана, да напуне батерије или да мало одахну и вријеме проведу са члановима породице.

Неки признају да им треба бар који дан да искључе телефон и сакупе снагу за изборни финиш.

Испитали смо гдје ће ко на одмор и када.

Борислав Бојић (ДНС), посланик у Представничком дому БиХ

“У формалном смислу користићу одмор, а у неформалном нећу нигдје ићи јер имам доста породичних обавеза. Ту је и кампања па ће бити посла”.

Зденка Џамбас (ХДЗ БиХ), делегат у Дому народа БиХ

“Задужена сам за организовање избора, водим то у име ХДЗ БиХ у Новом Травнику и мислим да ове године нема ништа од одмора, биће пуно обавеза. Можда на који дан одем до Неума и то је све”.

Славица Јосиповић (ХНС), посланик у Представничком дому ФБиХ

“Ово љето биће радно, јер предстоје избори. Имам много обавеза и код куће, муж је болестан, бавим се пољопривредом, а и стално сам међу људима у својој бази у Средњој Босни. Што се тиче одмора, захваљујући сину ишла сам у Русију пратити утакмицу Хрватска - Аргентина и то ми је био одмор”.

Шемсудин Мехмедовић (СДА), посланик у Представничком дому БиХ

“На одмор не планирам ићи, а што се тиче предизборних активности неће ту бити неког великог посла, све полако, треба се дружити с људима”.

Лазар Продановић (СНСД), посланик у Представничком дому БиХ

“Нећу ићи на одмор, нисам ових година ни ишао. Можда неколико дана ако буде времена негдје близу, ако ништа - ићи ћу због супруге. Биће времена након избора па можда мало и одморим”.

Анер Жуљевић (СДП БиХ), делегат у Дому народа ФБиХ

“С обзиром на то да нисам професионалац већину одмора сам потрошио на сједнице Дома народа БиХ, а пошто иду избори покушаћу четири-пет дана с породицом провести на Јадрану”.

Џенан Ђонлагић (ДФ), посланик у Представничком дому ФБиХ

“Помјерићемо одмор у касну јесен, нема одмора док траје обнова. Вјероватно ће то бити у касну јесен на некој домаћој планини”.

Муниб Јусуфовић (СББ), посланик у Представничком дому ФБиХ

“Годишњи одмор ће проћи у предизборној кампањи. Већ је све кренуло и наредна два мјесеца биће у већем интензитету, тако да нећу користити годишњи одмор, као и већина мојих колега”.

Ненад Стевандић (УС), потпредсједник Народне скупштине РС

“Имам план за годишњи одмор, али не знам да ли ћу га успјети реализовати, јер све зависи од обавеза у вези с изборима. Ја сам научио да се и за викенд могу одморити. Годинама љетујем на истом мјесту у Будви, јер мој пунац има стан управо у том граду”.

Драган Чавић (НДП), посланик у Народној скупштини РС

“Уколико будем имао времена за одмор, то ће ове године бити нека бања због мог здравственог стања. Не волим велике врућине, али када идем на љетовање, на мору волим да проведем вријеме с породицом. Нисам љубитељ далеких дестинација, већ ближе околине”.

Бранислав Бореновић (ПДП), посланик у Народној скупштини РС

“Ове године будући да су избори биће тешко наћи времена за годишњи одмор. Заиста је потребно неколико дана због породице да одемо негдје да проведемо вријеме заједно, тако да ћу потражити неколико слободних дана у читавом овом распореду, који је јако згуснут”.

Недељко Милаковић, посланик у Народној скупштини РС

“Одвојићу неколико дана за одмор с породицом. Да ли ће то бити три дана или више - не знам, али свакако да је потребно да се одморим. Планирам да одем на море с породицом на Јадран. Свакако да ми је потребно неколико дана да исључим телефон и да се макнем из Бањалуке”.

Радован Вуковић (СНСД), посланик у Народној скупштини РС

“Сваке године идем на љетовање, а и ове године планирам ићи у Црну Гору. Ићи ћу с породицом на годишњи одмор, планирамо провести десет дана у Игалу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана