Харадинај: Границе се мијењају само ратом

Агенције
Харадинај: Границе се мијењају само ратом
Харадинај: Границе се мијењају само ратом

Приштина - Косовски премијер Рамуш Харадинај напомиње да се противи подјели Косова или “корекцији границе” са Србијом, док косовски предсједник Хашим Тачи истиче да подржава “преиспитавање граница” са Србијом, јер то сматра “једином могућношћу да се Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову”.

 “Границе се постављају ратом, само ће их рат промјенити. Сви Албанци би волели да се Прешево припоји Косову, али знате да су границе постављене са уласком НАТО, 10.000 људи је погинуло због тих граница, не можете се играти са границама”, рекао је Харадинај послије састанка косовске владе.

Истовремено, косовски предсејдник Хашим Тачи поручује да подржава “преиспитавање граница” са Србијом јер то сматра “једином могућношћу да се Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову”.

“Да будем сасвим јасан, ја сам временом одбацио опцију поделе и размене територија, овде причам само о преиспитивању, односно корекцији границе мировним путем и то за добробит Косова”, написао је Тачи на Фејсбуку.

Тачи тврди да противници овог предлога врше пропаганду за подјелу и размјену територија и наводи да у тој ситуацији грађани Косова треба на референдуму сами да одлуче ко је у праву и која је опција у интересу Косова.

Како преноси РТК2, Харадинај се захвалио команданту америчких снага Кфора Нику Дучићу, којег је назвао “Американцем косовско-српског поријекла”, на “добро обављеном послу у близини језера Газиводе”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана