Говедаричина судбина (ни)је на дневном реду

Д. М.
Говедаричина судбина (ни)је на дневном реду

Бањалука - Скупштина Српске демократске странке заказана је за 15. децембар у Бањалуци, потврдио је “Гласу Српске” потпредсједник ове странке Немања Васић.

- Ишао сам у Србију на сахрану, па нисам стигао честито ни да видим предложени дневни ред, али добио сам поруку да је скупштина у суботу у Бањалуци - каже Васић.

На питање да ли ће на скупштини бити гласање о повјерењу предсједнику странке Вукоти Говедарици, Васић каже да то није у предложеном дневном реду, али да постоји могућност да то питање, као и било које друго, буде увршћено у дневни ред на самој скупштини.

Поједини медији су прије два дана најавили да ће Скупштина СДС-а бити одржана 12. децембра и да ће на њој бити изгласано неповјерење предсједнику ове странке Вукоти Говедарици.

Као најозбиљнији кандидати за његовог насљедника спомињани су предсједник Главног одбора СДС-а и начелник Теслића Милан Миличевић, затим потпредсједник странке и први човјек Бијељине Мићо Мићић и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Према тврдњама нашег извора из врха СДС-а, уколико Говедарица изгуби повјерење на скупштини, Миличевић, Мићић и Шаровић неће бити противкандидати јер ће само један од њих тројице бити кандидат за новог лидера СДС-а, а најближи томе је Мирко Шаровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана