Говедарица: Пресуда Караџићу је неутемељена и скандалозно неправедна

srpskainfo.com
Говедарица: Пресуда Караџићу је неутемељена и скандалозно неправедна

Бањалука - Данашња пресуда првом предсједнику СДС и Републике Српске др Радовану Караџићу је политичка, неутемељена и скандалозно неправедна, сматра предсједник СДС Вукота Говедарица.

Каже да његов и став СДС о Трибуналу остаје непромијењен – то је првенствено политичка институција.

"Његов формални циљ је да процесуира одговорне за тешке ратне злочине, а суштински циљ Трибунала је наставак сатанизације српског народа. Оваквим казнама настоји се ударити трајни печат одговорности Срба за грађански рат у БиХ. Очигледно је да постоји тенденција да ова пресуда Караџићу буде чак и политички злоупотребљена као пресуда српском народу и Републици Српској. Али, она дефинитивно  неће умањити ни уставну, ни политичку позицију Српске која је записана Дејтонским мировним споразумом. Она неће умањити ни трагедију која је била присутна на овим просторима, нити ће умањти бол за свим невиним жртвама којих је било на све три стране", рекао је Говедарица за "Српскаинфо".

Подсјећамо, Механизам за међународне кривичне судове (МИЦТ), насљедник ICTY-а, повећао је казну затвора Радовану Караџићу на доживотни затвор за геноцид у Сребреници и злочине против човјечности у БиХ оцијенивши да је 40 година, колико је добио у провостепеном поступку,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана