Џеко у рекордном наступу за “змајеве” срушио Аустрију

nezavisne.com
Џеко у рекордном наступу за “змајеве” срушио Аустрију

Фудбалска репрезентација БиХ уписала је и другу побједу у Лиги нација и направила велики корак ка освајању првог мјеста групе 3 лиге Б и пласмана у елитну Лигу А.

Змајеви су у Зеници савладали Аустрију са 1:0, а јунак је поново био Един Џеко.

БиХ сада има 6 бодова из двије утакмице, док су Аустрија и Сјеверна Ирска без бодова (одиграли по један меч ).

Први су запријетили домаћи али је Сарић закаснио на убачај Пјанића. Аустријанци су узвратили у 11. минути када је ударац Петера Жуља уз помоћ једног домаћег играча завршио поред гола.

Само двије минуте касније Марко Арнаутовић је шутирао са 20-так метара али је Шехић био на мјесту и избацио лопту у корнер. Исти играч у 16. минути слабо шутира поред гола.

У 27. минути узбуђење пред голом гостију. Пјанић је убацио из корнера, али Тони Шуњић је био прекратак. Исти актери су били и у 30. минути с тим је овај пут Шуњић шутирао главом преко гола.

Најбољу прилику “змајеви” су имали у 40. минути. Агилни Дуљевић је пробио по страни, оштро центирао али Џеко није успио захватити лопту.

У другом дијелу прва пријети БиХ. У 56. минути у два наврата је покушао Дуљевић али у оба наврата његов ударац је био изблокиран.

Тек у 66. минути Аустрија је запријетила и то преко Лазара који пуцао преко гола. У 70. минути добра акција гостију Лазаро је погодио мрежу али је сигнализиран офсајд.

У 78. минути “змајеви” долазе до предности. Сарић је сјајно проиграо Џеку који је још једном потврдио свјетску класу и лијевом ногом матирао голмана гостију.

Иначе на овом сусрету Един Дзеко је постао рекордер по броју наступа у бх. дресу. Вечерашњи наступ био му је 96. чиме је престигао Емира Спахића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана