Џаферовић за 18 година из буџета наплатио милион марака

Срна
Џаферовић за 18 година из буџета наплатио милион марака
Џаферовић за 18 година из буџета наплатио милион марака

Сарајево - Кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић од 2000. године из буџета институција БиХ наплатио је 946.105 КМ, а до краја овог мандата на позицији замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ наплатиће још 34.000 КМ, пише “Дневни аваз”.

Лист наводи да је Џаферовић “вјечити буџетлија” који је обављајући разне функције у парламентима на федералном и на нивоу БиХ, свој успон ка првом милиону почео прије 2000. године, јер је већ 1996. године изабран за предсједавајућег Скупштине Зеничко-добојског кантона, а уједно и за делегата у Дому народа Парламента Федерације БиХ.


Политички аналитичар Есад Бајтал пита како је могуће да неко ко је учествовао у стварању овако упропаштеног друштва у економском, привредном социјалном и политичком смислу сада жели да буде на његовом челу.

“Како може преузети на себе улогу некога ко ће бити у врху једног друштва, а да при томе нема неопходна искуства и квалификације те врсте? Како и шта се може обећати грађанима, а да то обећање буде озбиљно до те мјере да му се може вјеровати?”, пита Бајтал.

На Џаферовића и на његову сумњиву ратну прошлост константно су упозоравали и посланици Клуба СНСД-а у Представничком дому, који су бојкотовали сједнице овог дома у вријеме када је Џаферовић обављао функцију предсједавајућег.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана