Додик се састао са премијером Бјелорусије

Срна
Додик се састао са премијером Бјелорусије

Минск - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Минску са предсједником Владе Бјелорусије Сергејом Румасом о сарадњи двије земље.

Додик и Румас су оцијенили да је потребно унаприједити сарадњу БиХ и Бјелорусије, те да за то постоје све претпоставке.

Саговорници су посебно нагласили потребу економске, привредне и културне сарадње, указавши на огроман туристички потенцијал и БиХ и Бјелорусије гдје се отварају могућности за успјешну сарадњу на обострану корист.

Додик је рекао да му је велика част што борави у посјети Бјелорусији, те да је импресиониран главним градом - Минском, који је кратко обишао по доласку.

Састанку су присуствовали и савјетници хрватског и бошњачког члана Предсједништва БиХ Дамир Џанко и Славен Ковачевић.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, који допутовао у тродневну посјету Бјелорусији, данас би требало да се састане и са предсједником те државе Александром Лукашенком.

Додик је раније данас стигао на аеродром у Минску гдје је дочекан уз највише државне почасти. Дочекали су га потпредсједник Владе Бјелорусије Игор Лишенко, замјеник министра спољних послова Андреј Владимирович и амбасадор Бјелорусије за БиХ са сједиштем у Будимпешти Александар Пономарев.

Поводом доласка Додик постројена је и почасна гарда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана