Додик разговарао са Шолтесом и Пастором

Срна
Додик разговарао са Шолтесом и Пастором

Будимпешта - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је вечерас у Будимпшети са државним секретаром за сарадњу са црквама и националним мањинама у Влади Мађарске Миклошом Шолтесом и предсједником Савеза војвођанским Мађара Иштваном Пастором.

Додик се претходно састао са представницима Самоуправе Срба у Мађарској који су га упознали о положају Срба у Мађарској и том приликом нагласили да остварује висок степен права и слобода. Састанку су присуствовали и амбасадор БиХ у Мађарској Биљана Гутић Бјелица и амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша.

Додик присуствује гала концерту Културно-умјетничког друштва “Табан” који се одржава у позоришту ВИГ у Будимпешти, гдје је превиђено и његово обраћање.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик допутовао је у послијеподневним часоивма у Будимпшету. Од границе са Хрватском ка главном граду Мађарске дочекала га је пратња од 16 аутомобила.

Додик ће сутра посјетити Српску православну цркву у Будимпешти и састати се са епископом будимским Лукијаном, а затим иде у обилазак Сент Андреје, Српске православне цркве и Српског музеја Будимске епархије.

У уторак, 18. јуна, предсједавајући Предсједништва БиХ састаће се са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Након радног ручка планирана је заједничка конференција за новинаре Виктора Орбана и Милорада Додика, најављено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана