Додик: Могућа обустава исплате плата на нивоу БиХ

Срна
Додик: Могућа обустава исплате плата на нивоу БиХ

Источно Сарајево - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да се у БиХ мора прихватити Република Српска, са свим њеним уставним правима, или неће бити ни БиХ, те да БиХ још увијек нема усвојен буџет, због чега би могло да дође до обуставе исплате плата у институцијама БиХ.

“Нико се неће играти српским националним и интересима Републике Српске, која ће на нивоу институција БиХ бити представљена како треба или неће никако”, истакао је Додик на конференцији за новинаре у сједиштву Републике Српске у Источном Сарајеву.

Додик је упозорио да они који се наводно највише брину за БиХ, у првом реду лидер СДА Бакир Изетбеговић, у ствари ризикују њено постојање водећи политику која је довела до скоро потпуне блокаде институција.

Он је напоменуо да БиХ данас није ништа ближе формирању власти него у новембру прошле године, подсјетивши да је формирана само “карикатура која се зове Представнички дом, као и Дом народа”, који такође не функционишу у пуном капацитету.

Додик је додао да БиХ нема усвојен буџет, да функционише привремено финансирање, као и да су почетком сљедеће седмице потребне нове одлуке о томе, а питање је да ли ће оне моћи да буду донесене.

Због тога би, истиче Додик, могло да дође до обуставе исплате плата у институцијама БиХ људима који су тамо запослени, од којих су многи у кредитима...

“Ми нисмо криви за то, ми смо спремни на формирање власти”, поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана