Додик: Изетбеговић постројавао војнике у униформама тзв. Армије БиХ, нико није реаговао

Срна
Додик: Изетбеговић постројавао војнике у униформама тзв. Армије БиХ, нико није реаговао
Додик: Изетбеговић постројавао војнике у униформама тзв. Армије БиХ, нико није реаговао

Сарајево - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Сарајеву да постоји снимак бившег бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића који је у Зеници постројавао војнике у униформама такозване Армије БиХ и да на то нико није реаговао.

“Надао сам се да ћу данас Жељку Комшићу рећи све што имам о његовој кривичној пријави, и жао ми је што се није појавио. Тако да нисам имао прилику па чекам сљедећу”, рекао је Додик, одговарајући на питања новинара о кривичној пријави коју је поднио Комшић против њега због најаве да ће на сљедећем обиљежавању 12. маја - Дана Војске Републике Српске један број припадника Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бити обучен у униформе Војске Српске.

Он је нагласио да остаје при својим ставовима о прослави 12. маја у униформама Војске Републике Српске, без обзира на било чије намјере.

Додик је навео да је могуће да наредне седмице буде одржан нови састанак о формирању власити на нивоу БиХ, истичући да је неприхватљиво условљавање у вези са Акционим планом за чланство /МАП/ или уласком у НАТО.

“Морају да рачунају да ми немамо намјеру да било шта форсирамо. Да је неприхватљиво условљавање у вези са МАП-ом или уласком у НАТО. Ми можемо да имамо годишњи споразум са НАТО-ом о активностима које ћемо заједно планирати и то није МАП и то није чланство у НАТО и то мора да усвоји Предсједништво БиХ”, рекао је Додик.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана