Додик: Драго ми је да Харадинај доживљава Српску као државу

Срна
Додик: Драго ми је да Харадинај доживљава Српску као државу

Бањалука - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да му је драго да премијер Косова Рамуш Харадинај доживљава Републику Српску као државу, чак и ако је злурадо персонализује на начин да је зове "Додик држава".

На питање Срне како коментарише Хараднајеву изјаву да свима мора да буде јасно да "Додик државе" неће бити на Косову, Додик је рекао да до коначног договора Београда и Приштине који ће бити прихватљив за све остаје чињеница да је Република Српска један од два саставна дијела БиХ, а да су Косово и Метохија саставни дио Србије.

"Харадинај је ипак у једном дијелу у праву када промишља на начин да рјешење косовског питања везује за Републику Српску и БиХ, јер је свима јасно да на овако малом простору не може бити прихватљива ни одржива политика двоструких стандарда", нагласио је Додик.

Харадинај је изјавио да ће се са њемачким канцеларом Ангелом Меркел сусрести 6. јуна у Берлину и да ће у наредном периоду фокус бити на спречавању настанка "Додик државе" на Косову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана