Денис Бећировић понижава Парламент

Жељка Домазет
Денис Бећировић понижава Парламент

Сарајево - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Денис Бећировић својим иступима узурпира функцију, понижава Парламент и због тога треба да напусти функцију, сматрају српски посланици.

Након што је Клуб посланика СДС-а у Парламенту БиХ најавио да ће покренути питање Бећировићеве смјене на сљедећој сједници Представничког дома, због кршења уставних овлашћења, Бећировић је данас на конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да се не боји смјене.

- Ово је покушај дисциплиновања свих оних који се усуде да бране државу БиХ. Порука СДС-а и њеног предсједника Младена Босића је: "Или ћутите или ћете бити смијењени" - рекао је Бећировић.

Он је и најавио да ће идућих дана упутити посебно писмо предсједницима свих странака у БиХ у којем ће покушати да иницира њихов став "у вези са негирањем Дејтонског споразума и Устава БиХ".

На питање зашто он и остали званичници у БиХ и ФБиХ нису реаговали раније када је кршен Устав БиХ и Дејтонски споразум захтјевима за укидање РС, или када се Савјет министара БиХ назива владом, Бећировић је одговорио да је "реаговао принципијелно кад год је у питању Устав БиХ".

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић рекао је "Гласу Српске" да је Денис Бећировић у више наврата злоупотријебио свој положај пишући писма са меморандумом Парламента БиХ без консултација са Колегијумом.

- Бећировић је познат као скандал мајстор у писању писама. Он константно злоупотребљава положај. Он писма другим званичницима може слати једино у своје име или у име СДП-а, ако му то они дају. Без сагласности Колегијума и посланика Бећировић нема право да то чини - рекао је Јовичић.

Посланик СДС-а у Парламенту БиХ Александра Пандуревић рекла је "Гласу Српске" да Бећировић има проблем да схвати шта је Дејтонски мировни споразум и како је конституисана и изграђена БиХ.

- Он је подијељен између тога да кроз своје научне радове промовише вриједности Исламске заједнице и да истовремено буде социјалдемократа - казала је Пандуревићева и додала да би Бећировић у исто вријеме желио да буде и Златко Лагумџија и Харис Силајџић.

Бећировић је недавно послао отворено писмо предсједнику Скупштине Србије Небојши Стефановићу, јер је Републику Српску назвао државом, због чега је СДС најавила Бећировићеву смјену.

Стефановић

Бећировић је поновио да су "недопустиви и неприхватљиви" ставови предсједника Скупштине Србије Небојше Стефановића, који је РС назвао државом.

- Република Српска никада није била држава, није ни данас, нити ће икада бити - рекао је Бећировић и од Стефановића тражи званично извињење БиХ. Додао је да је спреман на телевизијски дуел са Стефановићем и у Београду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана