Дарко Малетић предводиће Борац у дуелу против Партизана: Судар два најдража клуба

Дарко Пашагић
Дарко Малетић предводиће Борац у дуелу против Партизана: Судар два најдража клуба

Бањалука - Послије непуних 15 година на Градском стадиону у Бањалуци поново ће гост Борца бити београдски Партизан, а баш као и тог 29. маја 2001. у "црвено-плавом" дресу наступиће Дарко Малетић.

- Надам се да ће поново бити спектакл, баш као и тада када је Борац прослављао 75. рођендан, али и да се неће поновити резултат, јер смо тада поражени са убједљивих 0:4 - рекао је на почетку разговора Малетић, који се током зимске паузе вратио у Борац.

Сусрет Борца и Партизана игра се сутра од 17.30 часова на Градском стадиону, а са њим ће практично почети обиљежавање 90 година постојања бањалучког премијерлигаша.

- Београђани нису дуго гостовали у Бањалуци, гдје имају доста присталица и мислим да ће њихов долазак баша сада бити пун погодак - наставио је Малетић.

Овај искусни фудбалер у дугој каријери четири године носио је дрес клуба из "Хумске".

- Зато с правом могу рећи да је ово судар моја два најдража клуба у коме ће емоције бити подијељене. У Борцу сам поникао и провео добар дио каријере, а и за Партизан у коме сам провео четири године од 2006. до 2009. вежу ме веома лијепе успомене међу којима је и освајање дупле круне - истакао је Малетић.

Од његовог одласка из Партизана протекло је седам година, а међу "црно-бијелима" који стижу у Бањалуку мало је оних који су тада били чланови славног београдског клуба.

- Од играча ту је само Марко Јовановић, али је он већ дуже времена повријеђен, а са мном су играли који су сада шеф стручног штаба Иван Томић и његов помоћник Жарко Лазетић. Све у свему очекујем добру представу, пун стадион, а овај сусрет ће нам послужити као увертира за првенствени меч са Сарајевом у којем настављамо битку за опстанак - додао је Малетић.

Експедиција Партизана у Бањалуку стиже вечерас и биће смјештена у хотелу "Босна".

"Црно-бијели"

У експедицији Партизана за пут у Бањалуку наћи ће се 35 имена, а стручни штаб на челу са Иваном Томићем рачунаће на 21 играча. То су Филип Кљајић, Иван Бандаловски, Миладин Стевановић, Марко Јевтовић, Александар Субић, Иван Петровић, Јован Нишић, Вељко Бирманчевић, Исмаел Фофана, Марко Голубовић, Валери Божинов, Марко Јовичић, Мирослав Богосавац, Саша Илић, Душан Влаховић, Ален Стевановић, Милош Перишић, Урош Милошевић, Јован Чађеновић, Стефан Ђурић и Стефан Вукадин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана