Чубриловић са Косачовим: Русија с великом пажњом прати збивања у БиХ

Срна
Чубриловић са Косачовим: Русија с великом пажњом прати збивања у БиХ
Чубриловић са Косачовим: Русија с великом пажњом прати збивања у БиХ

Москва - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Комитета Савјета Федералне скупштине Руске Федерације Константин Косачов сагласили су се на састанку у Москви да је веома важно примјенити резултате прошлогодишњих избора и у складу са њима фомирати власт на свим нивоима у БиХ како би био остварен даљи напредак и развој земље.

“Русија с великом пажњом прати збивања у БиХ”, рекао је Косачев и додао да односе између народа Русије и Републике Српске карактерише искрено пријатељство.

Чубриловић је затражио да Руска Федерација остане принципијелна у поштивању Дејтонског мировног споразума и равноправности конститутивних народа у БиХ.

Он је истакао да је због даљег напретка потребно да БиХ напусти Канцеларија високог представника и стране судије у Уставном суду БиХ и да, коначно, БиХ буде ослобођена протектората.

Предсједник Народне скупштине РС истакао је да је БиХ једина земља у Европи којом у потпуности не управљају њени демократски изабрани представници.

Чубриловић и Косачов су се сагласили да је потребно да БиХ што прије постане суверена држава, без пресудног утицаја страних службеника.

Чубриловић се захвалио на пријему на високом нивоу и позвао представнике Савјета Федерације да посјете Републику Српску како би се наставила успјешно започета сарадња.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана