Чубриловић: Коалициони партнери уз Додика и Цвијановићеву

Срна
Чубриловић: Коалициони партнери уз Додика и Цвијановићеву

Бањалука - Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић рекао је да ће та странка сигурно испоштовати коалициони споразум и на општим изборима у октобру подржати Милорада Додика и Жељку Цвијановић као кандидате СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске.

"Њихов пораз био би пораз ДНС-а. То су практично сада кандидати ове политичке опције. Зато мислим да ће наши чланови сигурно испоштовати оно што је предсједник странке потписао у коалиционом споразуму", рекао је Чубриловић за портал "Српскаинфо".


Портпарол Социјалистичке партије /СП/ Срђан Тодоровић рекао је да је недвосмислена подршка те странке заједничким кандидатима коалиције СНСД-ДНС-СП, односно да неслагања о питањима на локалном нивоу неће утицати на подршку заједничким кандидатима за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

"Тачно је да постоје несугласице у одређеним општинама између локалних руководстава СП-а и СНСД-а, изазване, прије свега, некоректним односом представника СНСД-а на локалу према СП-у и непоштивањем коалиционих договора, али смо увјерени да ће предсједници странака својим ауторитетом обезбиједити да се ови случајеви рјешавају", навео Тодоровић.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да ће СНСД и у наредном мандату већину формирати са ДНС-ом и Социјалистичком партијом.

"Из наше коалиције ће сигурно доћи предсједник Републике, члан Предсједништва БиХ из Српске, али и будућа Влада Српске и српска компонента у будућем Савјету министара", истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да су кандидати ове коалиције на прошлим локалним изборима за начелнике и градоначелнике у Републици Српској добили више од 365.000 гласова.

"Коалиција је сада дефинитивно још чвршћа и стабилнија, због чега рачунамо на много већи број гласова када је ријеч о појединачним кандидатима СНСД-а, али и коалиције", наглашава Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана