Чубриловић: Избори за градоначелника Добоја први тест за Демократски савез

Срна
Чубриловић: Избори за градоначелника Добоја први тест за Демократски савез

Добој - Члан Независног посланичког клуба у Народној скупштини Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је Срни да први политички тест за новоформирани Демократски савез очекује на пријевременим изборима за градоначелника Добоја, те најавио подршку независном кандидату Борису Јеринићу.

Чубриловић, који је данас одржао састанак са присталицама ове политичке опције у Добоју, навео је да је задовољан подршком са терена, како чланова из других странака, тако и нових присталица, како би се странка припремила за локалне изборе у 2020. години.

Он је посјетио да је за 22. децембар најављена оснивачка Изборна скупштина Демократског савеза, која ће бити одржана у Бањалуци.

“На Скупштини ћемо изабрати предсједника, главни одбор, надзорни одбор и статустарну комисију. Дефинисаћемо обавезе према регијама и кренути у нову политичку борбу”, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је ријеч о странци центра, десно оријентисане, национално опредијељене, на већ доказаним принципима и основама за развој Српске.

Независни одборник у Скупштини града Добој Слађан Јовић каже да је данас одржан иницијативни одбор Демократског савеза за град Добој, којем се одазвао и велики број чланова некадашњег добојског Одбора ДНС-а.

Према његовим ријечима, формирање добојског одбора услиједиће одмах након формирања републичких органа.

Јовић је најавио да ће Демократски савез имати два одборника у Скупштини града Добој, који ће до даљег наступати као независни одборници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана