Човић и Вучић о односима хрватског и српског народа

Срна
Човић и Вучић о односима хрватског и српског народа
Човић и Вучић о односима хрватског и српског народа

Сарајево - Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић и предсједник Србије Александар Вучић данас су у Београду разговарали о даљем унапређењу односа двије земље, свеукупним односима хрватског и српског народа, те о ситуацији у региону.

Човић је информисао Вучића о важности одржавања стабилности у региону, с посебним нагласком на период након октобарских општих избора у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је упознао предсједника Србије о иницијативи Предсједништва БиХ за скорим организовањем округлог стола о циљевима одрживог развоја са предсједницима сусједних земаља - Хрватске, Србије и Црне Горе, који су и потписници Агенде 2030, што би требало да послужи као додатни подстицај регионалном приближавању и сарадњи.

Разговарано је и о заједничким инфраструктурним пројектима, као и позитивним резултатима овогодишњег Међународног сајма привреде у Мостару, на којем је Србија била земља-партнер.

На крају сусрета, Вучић је још једном истакао подршку Србије унапређењу односа, територијалном интегритету БиХ, те посебно сарадњи сва три народа, наводи се у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана