Беванда: За нерад Савјета министара криве неодговорне политике

Срна
Беванда: За нерад Савјета министара криве неодговорне политике

Сарајево - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда рекао је да није задовољан радом Савјета министара, јер су све одлуке споро доношене, за шта су криве неодговорне политике које се настоје поставити изнад других.

Беванда наглашава да и власт у парламенту практично у великом броју питања није имала потребну већину, па су се странке различито понашале у зависности од случаја и није се знало ко је власт, а ко опозиција.


“Ненормално је да су одлуке чак пролазиле на Савјету министара, а да касније нису имале подршку у парламенту”, рекао је Беванда за “Вечерњи лист”, издање за БиХ, додајући да је власт, благо речено, функционисала чудно.

Према његовим ријечима, у свему се могло учинити много више, а највише на европском путу БиХ, док механизам координације функционише тек дјелимично, а не онако како би требало.

“Умјесто да се бавимо тиме како ћемо искористити унутрашње потенцијале и добити подршку од сусједа да кренемо брже, свједоци сте да имате унисоне иступе бошњачких странака чији је циљ зауставити процесе и покушати угрозити права Хрвата”, истакао је Беванда.

Он каже да је тренутно најважнији политички циљ измјена Изборног закона БиХ.

Говорећи о одласку младих из БиХ, Беванда истиче да је то нешто најгоре што се догађа и да се због тога треба ријешити политичких заблуда о доминацијама, те сву енергију усмјерити према економији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана