Више од 3.000 полицајаца траже одбјеглог затвореника

Танјуг
Више од 3.000 полицајаца траже одбјеглог затвореника
Више од 3.000 полицајаца траже одбјеглог затвореника

Париз - Више од 3.000 полицајаца и жандарма вечерас је у потрази за одбјеглим затвореником Редоаном Фајдом, који је данас из затвора побјегао хеликоптером.

Нешто послије 11:00 сати, три мушкарца у црном, наоружана калашњиковима, за које француски власти наводе да су командоси, појавила су се испред затвора у мјесту Рео, у париском региону, гдје је Фаид (46) издржавао 25-годишњу казну због убиства младе полицајке током оружане пљачке 2010. године, преносе француски медији.

Та три саучесника изашла су из хеликоптера, који је слетио у необезбјеђено затворско двориште.

Они су извели Фаида из просторије за састанке, гдје је он у том тренутку разговарао са братом, и одвели га до хеликоптера, наводи “Фигаро”, истичући да је бекство трајало 10-ак минута.

Шездесетак километара даље, између аеродрома Роаси и Бурже, бјегунац је изашао из хеликоптера и ушао у црни “меган”, побјегавши у правцу аутопута, а потом је прешао у бијели камионет, одакле му се губи траг.

Иначе, пилота хеликоптера, инструктор летења, јутрос су узели за таоца саучесници бегунца.

Против Фајда је париско тужилаштво покренуло истрагу, а адвокат породице полицајке коју је бегунац убио 2010. рекао је да је ријеч о “окорјелом криминалцу који, када ријеши да изађе - изађе” и да ће се сада “вјероватно обрачунати са својим непријатељима”.

Француска министарка правде Никол Белубе изјавила је да су командоси који су омогућили данашње бекство вјероватно користили дрон у припреми операције.

Током бјекства осуђеника Фајда није нико повријеђен и нема талаца, саопштило је француско министарство правде, пренијела је агенција АП.

Снимак тог “филмског” бекства убрзо се појавио на друштвеним мрежама.

Ово није први пут да Фаид “спектакуларно” побјегне - 2013. године је уз помоћ екплозије побјегао из затвора, а ухапшен је шест недјеља касније у једном хотелу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана