Упозорење Москве Западу: “Не играјте се са ватром”

Танјуг
Упозорење Москве Западу: “Не играјте се са ватром”

Москва - Москва је упутила јасно и снажно упозорење Западу да се “не игра са ватром” у сиријској провинцији Идлиб, изјавио је руски министар Сергеј Лавров.

 “Спрема се нова провокација да би се ометали планови за спровођење антитерористичке операције у Идлибу. Наша министарства одбране и спољних послова су изнела чињенице да би се упутило јасно и снажно упозорење нашим западним колегама да се не играју ватром”, рекао је Лавров, пренела је агенција Тас.

Лавров је то саопштио послије разговора са сиријским колегом Валидом Муалемом.

Муалем је рекао да су снаге сиријске владе одлучне да “иду до краја” у Идлибу и да су екстремисти ел-Нусре главна мета Дамаска.

Он је нагласио да ће Сирија покушати да у офанзиви избјегне цивилне жртве, пренио је Ројтерс.

Уједињене нације су раније данас позвале Русију, Иран и Турску да спрече борбе у сиријској покрајини Идлиб, гдје се владине снаге спремају за офанзиву на побуњенике. АП је пренио да је генерални секретар УН Антонио Гутереш јуче такође упозорио на ситуацију у Идлибу поручивши да тамо расте ризик од хуманитарне катастрофе.

Гутереш је позвао Русију, Иран и Турску да као државе гаранти покушају да обуздају насиље у Сирији како би се нашло мирно рјешење за Идлиб, покрајину у којој живи скоро три милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана