Тркуља поново тужи “Гугл”, очекује више од 400.000 долара одштете

Срна
Тркуља поново тужи “Гугл”, очекује више од 400.000 долара одштете

Бањалука - Србин из Мелбурна Милорад Тркуља рекао је Срни да му је Високи суд Аустралије, након дуге и тешке правне битке, дао “зелено свјетло” да због објављивања слика које су га неправедно повезивале са озлоглашеним врхом тамошњег криминала тужи интернет гиганта “Гугл” за клевету и увреду части.

Овај држављанин Аустралије, поријеклом из Кукуља код Српца, објашњава да ће, након ове недавне пресуде највише аустралијске судске инстанце, пред Врховним судом у Мелбурну тужити велики “Гугл”.


“Нисам могао тужити жГуглж, јер ме је блокирала ранија пресуда Апелационог суда у корист те компаније. Али, чим се из Српске вратим у Аустралију покренућу то пред Врховним судом”, рекао је Тркуља и поновио да никада у животу није имао везе с људима “с оне стране закона”.

Он каже да за увреду части и клевету од “Гугла” може да по неким процјенама очекује и више од 400.000 долара одштете.

“Моји противници из жГуглаж су све чинили да не успијем доћи до Високог суда. Хтјели су и да спријече да их нико од грађана за увреду части не може тужити у случају да их жГугловж интернет претраживач погрешно и неправедно буде повезао са криминалом, убицама”, наводи Тркуља.

Он каже да ово није само његова, већ побједа за све људе и држављање Аустралије.

“Након пресуде Високог суда мораће да се у Аустралији донесе нови закон који третира питања увреде части. Дакле, сви Аустралијанци моћи ће да туже жГуглж. Такође, ова пресуда ће вјероватно утицати и на то да становници цијелог свијета могу да туже поменуту компанију у случају увреде части”, истиче Тркуља.

Овај Аустралијанац, који за себе каже да је први становник свијета који је тужио “Гугл”, додаје да ту “судовању” неће бити крај, и да ће против те компаније наставити правну борбу.

“Ако на жГугловомж интернет претраживачу укуцате жмелбоурне цриминал ундерњорлд мафиаж, тамо и даље стоје моје двије слике на првим мјестима. Дакле, моје слике су још тамо гдје стоји да сам ја шеф мафије у Аустралији. Тужићу их поново”, најавио је Тркуља.

Он је постао познат широм свијета по својој “давидовској”, успјешној и упорној правној борби против гигантских компанија “Гугл”, “Јаху” и “Мајскросфот”. На основу судских пресуда и нагодби са овим компанијама од 2012. године “инкасирао” је више од милион и по долара, али наглашава да су адвокати “јако скупи”.

Тркуља се деценијама бави хуманитарним радом и естрадом, као естрадни менаџер, а члан је и Српске заједнице у Аустралији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана