Српкиња упозорила Штрахеа да је ријеч о намјештаљци, али он је није послушао

express.hr
Српкиња упозорила Штрахеа да је ријеч о намјештаљци, али он је није послушао
Српкиња упозорила Штрахеа да је ријеч о намјештаљци, али он је није послушао

Тајана Гуденус прва је посумњала у наводну нећаку руског олигарха због које је бивши вицеканцелар и предсједник Слободарске странке Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе доживио велики скандал.

Важно је напоменути и то да је Тајана Гуденус, која је најприје била означена као “фатална Српкиња” због које је пала аустријска влада, заправо упозорила Штрахеа да им друга жена у соби, наводна нећака руског милијардера, смјешта... Ова друга жена практично се не види на снимку, а појављује се на само неколико минута, преноси “Еxpress.hr“.

Јавности је приказан само мањи дио шестосатног снимка на ком се види како Штрахе, очигледно под утицајем алкохола, разговара са женом која се представила као Аљона Макараова, нећака руског тајкуна.

Са њима су били десна Штрахеова рука Јохан Гуденус и његова супруга Тајана, иначе српског поријекла.

Дер Стандард открива да је у великом дијелу снимка који није јавно објављен, у једном тренутку упитала:

“Није ли ово можда клопка?” Ипак, на те њене ријечи нису се обазирали нити њен супруг Гуденус, још мање Штрахе. Тајана Гуденус, можда је напросто била довољно тријезна па да посумња у обећање фантомске Рускиње да ће купити највећи аустријски дневни лист Кроненцајтунг уочи избора 2017. и осигурати тотално медијско навијање за ФПО.

Тако би ова изразито десничарска странка освојила изборе, у замјену за добијање послова за инвестирање илегалних 250 милиона евра из Русије у Аустрију.

ОЕ24 открива да је Гуденус тог дана испао најнаивнији у том друштву. Госпођа им се представила као Аљона Макарова, нећака руског олигарха Игора Макарова, власника Арети-Холдинга који ради с гасом и нафтом. 

Штрахеу, који је у том тренутку наводно попио, ситуација је постала сумњива. 

“Клопка, клопка, то је тотална клопка”, казао је Штрахе. “Ма, није то клопка”, умиривао га је Гуденус у тешком дијалекту, преноси хрватски портал.

Оно што је Штрахеу било сумњиво, били су нокти наводне Макаровљеве нећаке, који, како је он то сматрао, нису били довољно чисти за једну тако богату жену. Према неким тумачењима чини се да га је Гуденуса у то чак и успио да увјери. 

На снимци се чује да је Штрахе тој Рускињи обећао да убудуће грађевинска фирма Штрабах, која добија највише државних конкурса, ако ФПО побиједи на изборима, неће више добијати ништа, него ће послове добијати наводна фирме те Рускиње. “По вишој цијени”, додао је, односно по цијени вишој од реалне.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана