Шојгу Нијемцима: Питајте дједове како се разговара с Русијом

Агенције
Шојгу Нијемцима: Питајте дједове како се разговара с Русијом

Москва - Министар одбране Русије Сергеј Шојгу поручио је Њемачкој да не разговарају са Русијом са позиције силе, већ да се сјете поука из историје.

“Што се тиче изјава… ако говоримо конкретно о Њемачкој, прије него што изговоре такве ријечи, треба да се врате у историју. И након свега што је Њемачка урадила нашој земљи, мислим да тамо наредних 200 година не би требало о томе да говоре, не би требало да дају изјаве. Нећу говорити оштрије и грубље, мислим да сте ме разумјели”, одговорио је Шојгу, а преноси РТ.

Он је то рекао на питање новинара да прокоментарише изјаву њемачке министарке одбране Урсуле фон дер Лајен да са Москвом треба разговарати са позије “јединства и снаге”.

Министар је рекао и да би било пожељно да се сјете историје, прије него што почну да дају савјете о разговору са Русијом са позиције силе.

“То што се тиче разговора са позиције силе: опет се вратите у историју. Ако сами не читате, питајте дједове: како је то разговарати са Русијом са позиције силе. Они вам могу испричати”, посавјетовао је Шојгу.

Раније је министарка одбране Њемачке Урсула фон дер Лајен позвала да се покаже оштрији став према Русији.

(спутник)

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана