Сестра Скрипаљеве: Британске службе су отеле моју сестру и држе је у хемијској лабораторији

Спутњик
Сестра Скрипаљеве: Британске службе су отеле моју сестру и држе је у хемијској лабораторији

Москва - Сестра Јулије Скрипаљ, која је отрована новчоком заједно са оцем, бившим двоструким руским агентом, тврди да су Јулију отеле британске службе.

Викторија Скрипаљ је у интервјуу који је дала листу “Известија” изјавила да од 24. јула не може да ступи у контакт са својом сестром, која је отрована у инциденту у Солзберију. По њеном мишљењу, британске специјалне службе су фактички отеле Јулију и насилно је држе да се не врати у Русију, пренио је портал “Спутњик”.

“Зашто не пуштају да је обиђу руске дипломате и рођаци, не дозвољавају да говори за телевизију? Мислим да је држе, највјероватније, у војној бази, далеко од медија, у изолацији од спољњег свијета”, рекла је Викторија Скрипаљ, додавши да њену сестру највјероватније држе у хемијској лабораторији Портон Даун.

“И ја и други рођаци смо више пута пробали да позовемо Јулију, писали смо поруке. Без одговора. Иако је посљедњи пут када смо разговарале рекла да може слободно да користи телефон и да жели да се врати у Русију. Јулија овдје има некретнине, имовину, на крају крајева, овдје је њен читав живот”, нагласила је Викторија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана