Седамнаестогодишњак из БиХ који је избоден ножем у Њемачкој

avaz.ba
Седамнаестогодишњак из БиХ који је избоден ножем у Њемачкој

МИНХЕН - Седамнаестогодишњи Ален Д. из Босне и Херцеговине преминуо је у болници у Минхену након што га је прије двије седмице на бензинској пумпи напао Авганистанац и нанио му смртоносне повреде ножем.

Направили селфи

Како пишу њемачки медији, напад се догодио у петак уочи Ускрса, који је Ален требао провести с рођацима и пријатељима. Проблем је настао након што су Ален и његови пријатељи направили селфи и снимали се на бензинској пумпи у улици Херцог Вилхелм штрасе. Авганистанац Амир У. (20) био је са својим пријатељима.

Изнервиран зато што се друга група мушкараца фотографише, напао је Алена. Авганистанац је ударао Алена скупа са својим пријатељима, а потом га је напао ножем и побјегао. Ухапшен је јуче у Француској.

Министар унутрашњих послова Баварске Јоахим Херман казао је како је хапшење бјегунца велики успјех.

“Много ми је лакнуло због хапшења осумњиченог у Француској. Шокантно је да је од посљедица убода жртва преминула након двије седмице. Минхенска полиција брзо је идентификовала двојицу осумњичених с опсежним, педантним истрагама и издала европске потјернице за њима. Тужилаштво тежи брзом изручењу двојице осумњичених. То сада овиси о француском правосуђу”, рекао је Херман.

Полицијски досје

Амир У. дошао је у Њемачку 2006. године и иза себе има досје. Теретио се због продаје дроге и напада на полицајца. Са собом је увијек водио исту групу, која се терети за разбојништва.

Помоћ пријатеља

Иза убијеног Алена остали су родитељи и млађи брат. Он ће бити сахрањен у БиХ, а његови пријатељи прикупљају донације како би се тијело пребацило у нашу земљу.

(аваз)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана