“Нова ОВК” разбијена у Италији

Танјуг
“Нова ОВК” разбијена у Италији
“Нова ОВК” разбијена у Италији

Рим - Италијанска полиција ухапсила је на Сицилији 17 особа, од којих и неколико Албанаца, укључујући и наводног припадника групе која себе назива “Нова ослободилачка војска Косова”, пише локална “Сицилија”.

Они су оптужени за шверц оружја и дијаманата, прање новца и кријумчарење миграната са Балкана, пренијела је “РТС”.

Полицијска акција, како наводи сицилијански дневник, спроведена је у сарадњи са косовском полицијом, а група којој су ухапшени припадали контролисали су дио мафијашких послова у Палерму, Кому, Варезеу, Милану, Трсту и Луцерну.

Према наводима полиције, ова група је шверцовала оружје, цигарете, злато и дијаманте, прала новац и кријумчарила мигранте са Балкана ка Швајцарској и Њемачкој.

Деветорица ухапшених су идентификовани као Албанци са Косова и из Македоније, који су “успоставили контакт између Коза ностре и ОВК”, навели су италијански медији, додајући да су кључни људи те везе били Арбен Реџепи и Фатмир Љатифи.

Они су за сваки прелаз граница наплаћивали по 3.000 евра, док су мигранти за сталне радне дозволе плаћали по 7.000 евра.

Италијански медији наводе да једног од ухапшених, Фатмира Љатифија траже македонске власти због учешћа у пуцњави у Куманову 2015. године.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана