Вучић и Хан о косовском питању

Танјуг
Вучић и Хан о косовском питању

Београд - Предсједник Србије, Александар Вучић изјавио је да је јасно да нисмо у лакој ситуацији кад је ријеч о Косову и Метохији.

Он је истакао да не желе сви компромис, имајући у виду ставове, који се износе, укључујући и неке данашње.

Вучић је на прес конференцији са комесаром Јоханесом Ханом истакао да ћемо ми, упркос томе, учинити све да до компромиса дође.

"Али, нећемо дозволити никоме да понизи или да сруши Србију, без обзира колико се неком чинило да је то могуће", истакао је Вучић.

Предсједник је рекао да се мора преговарати, да је боље и десет година преговора, него један сат сукоба или ратова.

Србија ће, истакао је, у региону увијек бити фактор стабилности и мира.

"Можда је за неког фраза, али за мене није, већ од највећег значаја, да сачувамо мир у односима са Приштином, да разговарамо ако треба и три пута дневно, да бисмо сачували сваки живот", рекао је Вучић.

Упитавши се да ли је оптимиста по питању компрмоса или не, одговорио је да никог не жели да критикује пред званичницима ЕУ, али да је јасно да не желе сви компромис.

"Наш посао је да тежимо договору", а Србију, како каже, "нико неће моћи да понижава или сруши, ма колико се то некоме чинило као могуће".

Комесар Хан је рекао да је свима познато да је Косово "отворено питање", али да није и "све и свја" да би Србија напредовала на европском путу.

"Има још много других питања", рекао је Хан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана