Вучић: Не волим када лидери других народа говоре о рату

Срна
Вучић: Не волим када лидери других народа говоре о рату

Београд/Париз - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да не воли када лидери неких других народа било војни, било политички, говоре о рату, те додао да се не може рећи да је помињање ријечи “рат” безвезе.

“Када стално помињете ту реч жратж и када то ради Насер Орић и Рамуш Харадинај, онда не можете да кажете да је то безвезе и да су то глупости. Ми рат не желимо ни на који начин и даћемо све од себе и све што можемо да наш народ и нашу земљу сачувамо од било каквих сукоба”, рекао је Вучић у Паризу новинарима из Србије.


Коментаришући изјаву приштинског званичника Рамуша Харадинаја да ће, ако дође до подјеле територије Космета, доћи до новог рата, Вучић је поручио да ће Србија да чува мир.

Он је подсјетио на изреку “кад код Чехова видите у првом чину пушку окачену, та пушка ће да опали у трећем чину”.

“То је оно о чему ја говорим нашим грађанима стално. Немамо ми загарантован мир и стабилност, боримо се за мир и стабилност на дневном ниову буквално”, рекао је Вучић.

Он је подсјетио да се Србија морала да бори да Приштина ослободи петорицу недавно ухапшених Срба, тако што је рекла да неће бити наставка разговора Београда и Приштине.

“И успели смо, а то треба сваки дан да радимо. Једном то неће успети. Биће неки тежи и озбиљнији инцидент. А шта ћемо ако неко страда?”, рекао је Вучић.

Коментаришући прославу у Хрватској успјеха на Свјетском првенству у фудбалу уз усташке пјесме, Вучић је запитао “да ли има нека новост или нешто што је другачија и што чуди”?

Он је додао да је у сваком тренутку показивао поштовање према Хрватима, говорио да играју одличан фудбал, али да има право да не навија за њих.

“Јесам ли некога увредио, рекао нешто лоше? Не. Како мислите да председник Србије навија за онога ко пева песму која почиње са жЗа дом спремниж у којој се каже - жбандо српски добровољци, бандо четници, стићи ће вас наша казна и у Србији?ж И то певају ти за која ја треба да навијам. Па шта сам ја, каквог би то председника Србија имала? Да свој народ називам бандом четника, српских добровољаца”, запитао је Вучић.

Вучић је поновио да није ни четник, нити партизан, нити му је ко у породици то био, него су само страдали од усташа као обични Срби, а све куће Вучића су 90-их спаљене.

“И ја сад треба да кажем - дивно, сад морам да навијам. Па, не морам. Моје је да водимо добру политику са Хрватима да имамо добре и све боље односе. Имаћемо све боље односе”, рекао је Вучић.

Он је додао да је његово да брине о хрватској мањини у Србији, као и о српском живљу и да нешто учини да се осјећају слободније и сигурније у Хрватској, иако је то тешко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана