Пуцњава у селу Дворане у општини Сува Река

Глас Српске
Пуцњава у селу Дворане у општини Сува Река

СУВA РЕКA - Шесторо косовских Срба расељених из села Дворане у општини Сува Река није посјетило своје домове и имања након што су непознате особе пуцале из ватреног оружја док су палили свијеће на гробљу, изјавио је Танјугу портпарол Косовске полицијске службе Ветон Ељшани.

Ељшани је рекао да се инцидент догодио у 10.30 часова, када су се чула четири пуцња из шуме, док су Срби у пратњи полиције и представника UNHCR-а обилазили гробље.

- Није било повријеђених, међутим Срби које је полиција обезбјеђивала процијенили су да им је безбједност угрожена саопштивши у том тренутку да из безбједносних разлога не желе да наставе пут у село, како би обишли своја имања - рекао је Ељшани.
Портпарол полиције је истакао да је расељене Србе, који су у организацији UNHCR-а дошли у "Иди - види" посјету селу, обезбјеђивало 25 припадника КПС-а.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић осудио је тај инцидент.

- Напад, у којем, срећом, није било страдалих, усмјерен је ка спречавању процеса повратка расељених Срба са Косова и Метохије - оцијенио је Богдановић.

Он је додао да је, за министарство на чијем је челу, повратак расељених Срба у покрајину један од приоритетних задатака на којем ће истрајати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана