Подигнута нова оптужница против Зорана Марјановића због убиства супруге

Танјуг
Подигнута нова оптужница против Зорана Марјановића због убиства супруге
Подигнута нова оптужница против Зорана Марјановића због убиства супруге

Београд - Више јавно тужилаштво у Београду данас је поново, након допуне истраге, подигло оптужницу против Зорана Марјановића којом га терети за свирепо убиство супруге Јелене насипу у Борчи 2. априла 2016. године.

Оптужница је поднета поднијета Вишем суду који ће је поново доставити на одговор Марјановићевим адвокатима, прије него што одлучи да ли ће је потврдитити.

Портпарол тужилаштва,Татјана Секулић, прецизирала је за Тањуг да је Марјановић поново оптужен за кривично дијело тешко убиство.

Прву оптужницу од 9. фебруара, Виши суд је 20. марта вратио тужилаштву и наложио да прибави одређене доказе ради бољег разјашњења стања ствари а међу њима и да саслуша малолетну кћерку Марјановића која је испитана у четвртак, 21. јуна.

Новом оптужницом Марјановић се терети за исто кривично дјело - тешко убиство за које је запријећена казна од 10 до 40 година затвора.

Он се од хапшења у септембру 2017. године налази у притвору због узнемирења јавности, а притвор му је у уторак поново продужен за још 30 дана.

Према оптужници Марјановић се са сада покојном супругом и малољетном кћерком Јаном 2. априла 2016. године око 17 сати довезао на насип у Борчи.

Јелена је отишла да трчи, а он је остао са кћерком.

Међутим искористивши Јеленино повјерење Зоран ју је намамио да се спусте у подножје насипа на каналу, док је дијете остало на насипу, наводи се у оптужници.

Када су се спустили до канала Зоран је Јелену најприје убо оштрим предметом у главу и у десни лакат, након чега је Јелена почела да бјежи травнатом површином.

Тада је, према оптужници, изгубила патику и мобилни телефон као и гумицу којом јој је била везана коса.

Међутим Марјановић ју је сустигао, стргао јој је горњи дио тренерке, а потом опет задао више удараца у главу, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал. Прије смтри Јелена је удахнула воду из канала.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ готово двије године.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по дана од убиства.

Он је и пре тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телелвизијском реалити програму и генерално је својим иступима скретао пажњу "жуте штампе".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана